Tannsjekk

En normal tannundersøkelse anbefales minst 1 gang i året og bidrar til å minske kostnadene som kan forekomme dersom man unngår en årlig sjekk. I noen tilfeller kan det være anbefalt å dra flere ganger, da vil tannlegen gi en anbefaling på dette. Ved å la tannlegen finkjemme dine tenner regelmessig vil eventuelle problemer bli avdekket før de krever større behandlinger og økte kostnader.


Ved undersøkelse hos oss utfører vi en grundig sjekk av tansettet, tannkjøtt og munnhulen. Et par røntgenbilder tas for å avdekke hva som foregår der vi ikke kan se.

Tannlegen vil undersøke munnhulen for hull og sykdommer. Dersom det gjøres funn av dette gis det grundig informasjon og anbefaling om behandling. Et kostnadsoverslag lages for å gi forutsigbarhet i det økonomiske. 

Dersom det avdekkes hull eller sykdommer under en sjekk vil det bli presentert, forklart og en behandlingsplan vil bli laget sammen med et overslag over hva det vil koste.

Ved en årlig undersøkelse avsluttes timen med en grundig rens. Tannstein fjernes med moderne utstyr og tenner poleres over for å fjerne bakteriebelegg og misfargning. Tannlegen kommer med råd angående hjemmehygiene, som tannpuss og tanntrådbruk. 

Under undersøkelsen kan man spørre tannlegen om det man eventuelt lurer på. Vi har erfarne og dyktige tannleger som elsker jobben sin og gjerne vil svare på eventuelle spørsmål. 

Inkludert i våre årlige undersøkelser er en grundig rens. Tannstein, bakteriebelegg og misfarginger som kommer på tennene. Dette bidrar til sunne tenner og tannkjøtt, samtidig som det motvirker dårlig ånde.

Bestill en undersøkelse eller ta kontakt ved spørsmål!

book time