TANNBLEKING

Studier viser at tannbleking er en trygg og effektiv metode når den utføres riktig. Overfladiske misfarginger forårsaket av mat og drikke kan ofte fjernes ved hjelp av vanlig tannpuss utført av tannlegen eller tannpleieren. Hvis misfargingen er dypere og ikke kan fjernes med vanlig tannpuss, kan tannbleking være en løsning. 

Nesten alle naturlige tenner kan blekes, men det er viktig å merke seg at fyllinger, kroner og skallfasetter ikke kan blekes. Før man utfører en tannbleking, er det viktig at tannlegen undersøker tennene og tannkjøttet grundig for å fastslå årsaken til misfargingen og avgjøre om tannbleking er egnet og trygt for pasienten.

Mulige bivirkninger ved tannbleking

Det er viktig å merke seg at tannbleking kan ha bivirkninger som midlertidig økt tannfølsomhet og irritasjon i tannkjøttet. Disse bivirkningene er vanligvis milde og forbigående. Tannlegen vil overvåke behandlingen nøye og gi råd og veiledning om hvordan man kan minimere ubehag og bivirkninger.

For å opprettholde resultatene av tannblekingen er det viktig å ha god munnhygiene og unngå mat og drikke som kan forårsake nye misfarginger, som røyking, kaffe, te og rødvin. Tannlegen kan også anbefale bruk av spesielle tannpastaer eller munnskyll for å opprettholde den oppnådde tannfargen over tid.

Det er viktig med en konsultasjon hos tannlege for en grundig undersøkelse og evaluering før man starter tannbleking, slik at man får en riktig diagnose og råd om den beste behandlingsmetoden for å oppnå ønsket resultat.

Bestill time online eller ta kontakt ved spørsmål!

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Våre erfarne tannleger scanner dine tenner og produserer individuelle blekeskinner. Skinnene bruker du hjemme sammen med blekemiddel for å utføre behandlingen. Disse skinnene er tilpasset etter dine tenner og  kan brukes i flere år dersom det ikke er noen endringer i din tannstatus.

Resultatet på bleking av tenner  er veldig individuelt. Det avhenger av livsstil og kosthold. Det anbefales at det holdes en «hvit diett» i perioden under og rett etter behandling, dette betyr at man bør holde seg unna sterke fargestoffer som kaffe, te og vin. Ved normal inntak av kaffe, te og røyk vil effekten av tannblekingen vare opp til ett år. Det er fullt mulig å kjøpe mer blekemiddel om du ønsker å bleke tennene mer.


Etter tannbleking kan ising i tenner forekomme. Dersom du opplever ising til vanlig kan det forverres etter bleking. Isingen kan forebygges ved regelmessig bruk av fluorprodukter under og etter behandlingen.

book time