TANNIMPLANTAT

Dersom du mangler en tann og ønsker å erstatte den, er et tannimplantat vanligvis det beste valget i de fleste tilfeller. Et tannimplantat er en skrue laget av titan eller et lignende materiale som settes inn i kjevebenet, og det fungerer som et sterkt feste for en kunstig tannerstatning.

Implantatbehandlingen krever grundig planlegging og tar vanligvis 3-4 måneder fra implantatet settes inn til ferdigstilling.

Hvordan utføres behandlingen?

Behandlingen starter med at implantatet skrus inn i kjevebenet. Dette inngrepet gjøres under lokalbedøvelse, og pasienten opplever derfor ikke smerte. Etter at implantatet er satt på plass, settes noen sting. Eventuelle medisiner skrives ut for å sikre god tilheling. I etterkant inngrepet får pasienten grundig og omfattende informasjon om etterbehandling og oppfølging.

Når implantatet er plassert, følger en tilhelingsperiode på opptil 3 måneder. I løpet av denne perioden integreres implantatet i kjevebenet gjennom en prosess som kalles oseointegrasjon. Dette betyr at ben rundt implantatet vokser fast og danne en solid forankring i kjeven.

Når integreringen av implantatet er fullført, begynner arbeidet med å lage den tannerstatningen som skal festes på implantatet. Det kan være en krone, en bro eller til og med en avtagbar protese, avhengig av det individuelle tilfellet. Nødvendige skanninger og avtrykk blir tatt og sendt til en tanntekniker som produserer den skreddersydde tannerstatningen. Når erstatningen er ferdig, settes den på plass. Dette kan vanligvis gjøres innen 1-2 uker etter at den er mottatt fra tannteknikeren.

God planlegging gir best resultat

Det er viktig å merke seg at implantatbehandling krever grundig evaluering, planlegging og oppfølging fra tannlegen. Ikke alle pasienter er egnet for tannimplantater, og det kan være individuelle faktorer som påvirker suksessrate og utfallet av behandlingen. Derfor er det viktig å konsultere tannlegen for en grundig evaluering og diskusjon av alternativer før man bestemmer seg for et tannimplantat som en tannerstatning for en manglende tann.

Ønsker du en konsultasjon hos en kompetent tannlege?
Bestill time online eller ta kontakt ved spørsmål!

book time