INVISALIGN

Hva er invisalign?

Usynlig tannregulering med avtagbare plastskinner – Invisalign. Dette er en moderne og populær metode for å rette opp tennene for å oppnå et nytt smil. Invisalign skiller seg fra den tradisjonelle tannregulering ved at det bruker skinner som nesten er usynlige og kan tas av og på etter behov.

Invisalign-behandlingen begynner med en grundig undersøkelse hos din tannlege. Tannlegen utfører en 3D-scanning av tennene for å få nøyaktige målinger og lage en digital plan for tannbevegelsen. Med den digitale planen kan man se hvordan tennene gradvis vil flytte på seg under behandlingen.

Basert på den digitale planen lages en serie tilpassede plastskinner, også kalt alignere. Disse skinnene er laget av gjennomsiktig plastmateriale som er skreddersydd for å passe perfekt over tennene. Pasienten bytter skinner hver uke eller annenhver uke, avhengig av individuell behandlingsplan. Hver ny aligner i serien er utformet for å gradvis flytte tennene nærmere ønsket posisjon.

Fordeler

En av de store fordelene med Invisalign er at skinnene er nesten usynlige når de brukes, noe som gjør dem svært populære sammenlignet med tradisjonelle metallreguleringer. Dette gjør at pasienter kan føle seg mer selvsikker og komfortabel under behandling. Skinnene er også avtagbare, slik at man kan ta dem av ved måltider og under tannpuss. Dette gjør det enklere å opprettholde god munnhygiene og rengjøre tennene som vanlig.

Invisalign-behandlingen kan være raskere enn tradisjonell tannregulering, avhengig av kompleksiteten. I mange tilfeller kan pasienter oppnå ønsket resultat på bare noen få måneder, mens mer omfattende tilfeller kan ta lengre tid. Tannlegen vil overvåke fremgangen og justere behandlingsplanen etter behov for å sikre optimale resultater.

Behandling hos Tannkunsten

Hos Tannkunsten Ski tilbyr vi Invisalign og din tannlege vil kunne gi mer informasjon om prosessen, behandlingstiden og kostnadene etter en konsultasjon. Ved hjelp av moderne teknologi som 3D-skanning kan tannlegen også vise en animasjon som viser hvordan tennene kan bli etter behandlingen, slik at pasientene kan ha en bedre forståelse av resultatene.

Bestill en time online for en konsultasjon!

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Tenner med trangstilling

Når det er for liten plass i kjeven slik at tennene står skjevt. Dette kan forekomme i voksen alder og blir verre med årene som går.

Mellomrom mellom tenner:

Når det er plass mellom tennene.

Underbitt:

Når tennene i underkjeven står for langt frem i forhold til underkjeven.

Dypt bitt:

Når tennene i overkjeven dekker større deler av underkjeven når det bites sammen.

Kryssbitt:

Når tennene i underkjeven og overkjeven har feil relasjon ved bitt.

Behandlingen begynner med en konsultasjon hos tannlege. Her vil man kunne prate om hva man plages med og hva man ønsker å oppnå. Tannlegen vil gjøre en vurdering av tennene og gi grundig informasjon angående Invisalign. Tennene scannes og danner en 3D-simulering med en behandlingsplan som viser mulig resultat og tidsperspektiv.

Her vil vi også få info om tennene må slipes litt til og hvor knotter som brukes som fester for skinnene må plasseres. Om det ønskes å gjøre endringer er dette fullt mulig frem til man er helt fornøyd med planen.

Deretter begynner behandlingen og pasienten får med seg skinner som skal brukes en bestemt periode per skinne, oftest rundt 1uke. Avtalte kontrolltimer gjennomføres underveis for å se at alt går som planlagt. Ved siste time taes knotter av og tennene stabiliseres ved å sette på en tynn metallstreng på baksiden av tennene og det lages en skinne til å sove med om nettene slik at tennene holder seg rette. 

book time