SKALLFASETTER

Skallfasetter, også kjent som veneers, er tynne porselensskall som festes på forsiden av tennene for å forbedre deres utseende og funksjon.

Grunner til å velge skallfasetter

  1. Estetiske formål: Skallfasetter brukes ofte for å skjule misfargede tenner som ikke kan blekes tilstrekkelig. De kan også brukes til å korrigere kroniske eller medfødte misfargninger som ikke kan behandles på andre måter. I tillegg kan skallfasetter brukes til å lukke større mellomrom mellom tennene og gi en jevnere og mer symmetrisk tannrekke.

  2. Skader eller slitasje: Dersom tennene er skadet, slitt ned eller knekt, kan skallfasetter være et skånsomt alternativ til tradisjonelle kroner. Det er fordi skallfasetter krever minimal fjerning av tannsubstans. Da bevares mer av den naturlige tannen, og porselensskallet gir styrke og beskyttelse.

Før en skallfasadebehandling er det viktig med en grundig vurdering og planlegging. Tannlegen undersøker tennene dine, diskuterer dine estetiske mål og tar nødvendige avtrykk og røntgenbilder. Deretter samarbeider tannlegen tett med dyktige tannteknikere for å fremstille skallfasettene som passer til dine ønsker og behov.

Under behandlingen pusses tannoverflaten lett ned for å gi plass til skallfasettene. Deretter plasseres de midlertidige fasettene for å beskytte tennene mens de permanente skallfasettene lages på tannteknikklaboratoriet. Når de permanente skallfasettene er klare, settes de plass ved hjelp av spesialiserte lim.

Skallfasettene gir et naturlig og estetisk tiltalende smil. De er laget av sterkt og holdbart porselen som ligner tannemaljen og reflekterer lys på samme måte. Skallfasettene krever vanlig tannpuss og regelmessige tannlegekontroller for å opprettholde et sunt og vakkert smil.

Behandling hos Tannkunsten

Hos Tannkunsten samarbeider vi med eksperter innen tannteknikk for å sikre at skallfasettene er av høy kvalitet og gir deg det smilet du alltid har drømt om. Ta kontakt med oss for en grundig vurdering og planlegging av skallfasadebehandling hos en kompetent tannlege, og la oss hjelpe deg med å oppnå det perfekte smilet.

Bestill time for konsultasjon eller ta kontakt ved spørsmål!

book time