TANNBRO

En tannbro er en løsning som brukes når en eller flere tenner mangler. Den fungerer som et alternativ til implantater eller proteser. For å lage en tannbro må det være tilstøtende tenner foran og bak det tannløse området som kan fungere som feste for broen.

Prosessen med å lage en tannbro innebærer at de tilstøtende tennene som brukes som feste, blir preparert ved å slipe dem ned til riktig form. Deretter blir området skannet for å lage en nøyaktig digital modell, som sendes til tannteknikeren. Tannteknikeren bruker denne modellen til å lage selve broen. Materialet som broen lages av avhenger av den individuelle situasjonen. Tannlegen vurderer og planlegger dette i samråd med pasienten.

Når tannbroen er ferdig produsert, settes den på plass av tannlegen. Det er viktig å følge instruksjonene og rådene fra tannlegen angående vedlikehold av tannbroen. Dette kan inkludere god munnhygiene, regelmessig tannpuss og bruk av tanntråd eller mellomromsbørster for å holde området rundt broen rent. Tannlegen gir grundig informasjon om hvordan man tar vare på tannbroen for å sikre at den varer lenge og fungerer optimalt.

Regelmessige tannlegebesøk og oppfølging er viktig for å sikre at tannbroen forblir i god stand og fungerer som den skal.

Som med alle tannbehandlinger, er det viktig å konsultere tannlegen for en grundig evaluering og diskusjon om fordeler, ulemper og alternativer før man bestemmer seg for en tannbro som løsning for manglende tenner. 

Hos oss får du en grundig gjennomgang av alternativer og hva som er best for deg. Våre tannleger har bred erfaring innenfor dette feltet og kan hjelpe deg med å skreddersy behandlingen etter dine behov.

Bestill en time online for en grundig konsultasjon hos Tannkunsten eller kontakt oss ved spørsmål!

book time