TANNTREKKING

Når det ikke er mulig å redde en tann, kan tanntrekking være nødvendig. Selv om tannleger alltid forsøker å bevare tennene dine så lenge som mulig, er det situasjoner der tanntrekking er den beste løsningen.

Forberedelser før en tanntrekking er viktige for å sikre en god opplevelse hos tannlegen. Det første trinnet er å sikre at du får tilstrekkelig bedøvelse, slik at prosedyren kan utføres helt smertefritt. Avhengig av tannens tilstand og plassering, kan tanntrekking være en rask og enkel prosess. Imidlertid kan det i noen tilfeller være nødvendig med en mer omfattende prosedyre. Da utføres en mindre operasjon for å fjerne tannen, alt under lokalbedøvelse for å sikre din komfort.

Etter tanntrekking mottar du grundig informasjon om hva som forventes i tiden etterpå og oppfølgingsrutiner. Dette vil bidra til at du føler deg trygg og vet hvordan du skal ta vare på området der tannen ble trukket. Tannlegen gir deg også råd om eventuelle erstatninger eller behandlingsalternativer for å erstatte den tapte tannen.  Eksempel på dette er tannimplantater, tannbro eller proteser, avhengig av ditt individuelle behov.

Når det gjelder trekking av visdomstenner, vurderer tannlegen om tannen kan trekkes på vanlig måte eller om en operasjon er nødvendig. Dette vurderes basert på faktorer som tannens plassering, vekstvinkel og eventuelle komplikasjoner som kan oppstå under prosessen. Tannlegen gir informasjon om hvilken tilnærming som er best egnet for deg og hva som kan forventes før, under og etter inngrepet.

Tannkunsten har dyktige og erfarne tannleger som har god kompetanse innen tanntrekking og kirurgi. Ved å bruke ny kunnskap og moderne utstyr utføres behandlingen komfortabelt og smertefritt. 

Bestill en time for konsultasjon eller ta kontakt ved spørsmål!

book time