ROTFYLLING

Rotfylling er en behandling som er nødvendig dersom nerven blir betent, infisert eller skadet. Det er et forsøk på å redde tannen fremfor å trekke den.

Behandlingen gjennomføres oftest i én eller to seanser, avhengig av tannens tilstand og kompleksitet. Varigheten av hver seanse kan variere, men som regel under 60 minutter per besøk.

Dersom rotfylling er nødvendig begynner tannlegen med god bedøvelse slik at behandlingen foregår smertefritt. Deretter bores tannen til nerven er eksponert. I sterile omgivelser fjerner tannlegen nervesystemet i tannen ved hjelp av spesialiserte instrumenter i kombinasjon med nødvendige desinfiserende løsninger.

Kanalene som nervesystemet befant seg i vil deretter bli fylt med et materiale kalt guttaperka, som forsegler kanalene og hindrer ytterligere infeksjon. Deretter vil tannen få en fylling/krone for å gjenopprette styrke og funksjon.

Etter en vellykket rotfylling vil eventuelle smerter eller ubehag forsvinne på kort tid, 1-2 dager. Det kan imidlertid være noe følsomhet i en periode som gradvis vil avta.

Det er svært viktig å ha god munnhygiene og regelmessige besøk hos tannlege etter rotfylling for å bevare tannen så lenge som mulig. Tannlegen vil gi instruksjoner og råd for å vedlikeholde tannen.

Dersom du opplever vedvarende smerte, hevelse eller ubehag etter en rotfylling er det viktig å kontakte tannlegen for en vurdering og videre oppfølging.

Tannkunsten bruker det mest moderne og avanserte på markedet for å kunne gi sine pasienter en god og behagelig behandling. Våre erfarne tannleger har utviklet svært god kompetanse innen området og utfører enkle og komplekse rotfyllinger. 

Bestill time for en konsultasjon eller ta kontakt ved spørsmål!

 

 

 
book time