TANNPROTESE

Hva er en tannprotese?

En tannprotese er en tannerstatning som brukes når tenner i kjeven mangler. Det finnes to typer proteser: helprotese og delprotese. Vi bruker helprotese når det ikke er noen tenner igjen i kjeven, og protesen dekker hele kjeven. En delprotese velges når det er noen gjenværende tenner. Da erstatter protesen de manglende tennene.

Helprotesen består av en kunstig tannrekke festet på en akrylbasis som passer over tannkjøttet og ganen. Delprotesen har kunstige tenner som er festet på en metallramme med tannfarget akryl. Denne holdes på plass ved hjelp av klips eller andre festemidler. Begge typer tannproteser kan tas inn og ut av munnen etter behov.

Gode tannproteser med kort leveringstid

Våre tannleger på Tannkunsten samarbeider med pålitelige produsenter for å levere proteser av høy kvalitet. Avhengig av pasientens ønsker kan protesene lages på kort tid. Dette er en betydelig fordel sammenlignet med tradisjonelle metoder som kan ta opptil 6 måneder. En god tannprotese må passe godt til kjeven din, se pen ut og fungere fint til å spise med. Vårt fokus er på å gi våre pasienter den beste tannprotesen på kort tid, og det kan vi. 

Helfo-refusjon for tannproteser

Noen pasienter kan være berettiget til refusjon fra Helfo for protesebehandling. Dette er hvis tapet av tenner skyldes alvorlig tannkjøttbetennelse (periodontitt) eller andre medisinske tilstander. Vi vurderer om pasienten er kvalifisert for refusjon og informerer om muligheten for å kun betale en egenandel for behandlingen.

Kontroller og vedlikehold av tannproteser

Regelmessige kontroller hos tannlegen er også viktig for protesebrukere for å sikre at protesen passer godt. Eventuelle justeringer og nødvendig vedlikehold utføres i etterkant. Tannlegen gir råd og veiledning angående riktig bruk og pleie av protesen for å sikre at den varer lenge og gir optimal komfort og funksjon.

Ta kontakt eller bestill time for å få mer informasjon om protesebehandling. Din tannlege hos Tannkunsten Ski er klar til å hjelpe deg med dine protesebehov.

book time