Få et perfekt smil med skalfasetter!

skallfasetter

Drømmer du om å ha et blendende, perfekt smil, men føler at tennene dine ikke helt lever opp til det ønskede utseendet? Da kan skallfasetter være løsningen for deg. I denne artikkelen vil vi se på hva skallfasetter er, hvordan de kan forbedre smilet ditt, hvor lenge de varer, og om det er noen negative sider ved dem. 

Hva er skallfasetter?

Skallfasetter, også kjent som tannfasetter, er tynne skall laget av porselen eller komposittmateriale som blir festet til fronten av tennene dine for å forbedre utseendet. De er tilpasset slik at de matcher fargen og formen på dine naturlige tenner, noe som gir et naturlig resultat. Skallfasetter kan brukes for å korrigere ulike kosmetiske problemer, inkludert misfarging, skjeve tenner, slitasje, ujevnheter mellom tenner og til og med mindre sprekker. Prosessen med å få tannfasetter er relativt enkel og krever vanligvis to til tre besøk hos tannlegen.

Under det første besøket gjør tannlegen en grundig evaluering av tennene dine og diskuterer dine ønsker. Deretter fjernes en minimal mengde emalje fra overflaten på tennene som skallfasettene skal festes på. Dette gjør plass for skallfasettene og sikrer at de sitter godt og ser naturlige ut. Til slutt lages en form av tennene dine som sendes til et laboratorium der skallfasettene tilpasses. Ved neste besøk vil tannlegen prøve fasettene for å sikre at de passer og ser bra ut før de festes permanent med en spesiell tannlim.

Hvordan kan skallfasetter forbedre smilet ditt?

Skallfasetter kan gjøre underverker for smilet ditt ved å:

Forbedre utseende: Skallfasetter er laget for å se naturlige ut og kan forbedre formen, størrelsen og fargen på tennene dine. Hvis du har misfargede tenner som ikke reagerer godt på bleking, kan skallfasetter gi deg et lysere smil.

Skjule kosmetiske feil: Tannfasetter kan skjule små skjønnhetsfeil som sprekker, hakk, og skjeve tenner. De kan også jevne ut uregelmessigheter og skape en mer symmetrisk tannrad.

Øke selvtilliten: Et vakkert smil kan ha en stor innvirkning på selvtilliten din. Med skallfasetter kan du føle deg tryggere når du smiler, snakker, og ler.

Langvarig løsning: Dette er laget av slitesterke materialer som kan vare i mange år med riktig pleie, noe som betyr at investeringen gir deg glede i lang tid.

For mer informasjon kan du bestille time for en konsultasjon.

Hvor lenge varer skallfasetter?

Med riktig pleie kan skallfasetter vare mellom 10 til 15 år eller enda lenger. Følgende faktorer spiller en rolle i hvor lenge skallfasettene dine varer:

Munnhygiene: God munnhygiene forlenger levetiden til skallfasettene. Dette inkluderer regelmessig tannpuss, bruk av tanntråd og besøk hos tannlegen.

Livsstil: Å unngå å bite i harde gjenstander som is og negler kan forhindre skade på skallfasettene. Begrens også inntaket av fargestoffer som kaffe, te og rødvin, da disse kan misfarge fasettene over tid.

Regelmessige tannlegebesøk: Vanlige besøk til tannlegen sørger for at skallfasettene dine forblir i god stand og at eventuelle problemer oppdages tidlig.

Fordeler og ulemper med tannfasetter

Selv om skallfasetter har mange fordeler, er det også viktig å være klar over potensielle ulemper. Her er en oversikt over fordeler og ulemper med skallfasetter:

Fordeler:

  • Estetisk forbedring: Skallfasetter gir en umiddelbar estetisk forbedring som ser naturlig ut.
  • Holdbarhet: De er laget av sterke materialer som tåler daglig slitasje og holder lenge med riktig pleie.
  • Rask prosess: Sammenlignet med andre kosmetiske tannbehandlinger kan skallfasetter fullføres relativt raskt, ofte i løpet av to til tre besøk hos tannlegen.

Ulemper:

  • Irreversibel prosess: For å sette på skallfasetter må tannlegen fjerne noe av din naturlige tannemalje. Dette betyr at prosessen er irreversibel.
  • Kostnad: Skallfasetter kan være kostbare, spesielt hvis du ønsker å dekke flere tenner. Prisene kan variere, så se våre priser her.
  • Potensiell skade: Selv om tannlegene tar seg stor forsiktighet, er det en liten risiko for at fasettene kan sprekke eller løsne. Dette kan skje ved å bite i noe hardt eller utsette tennene for overdreven kraft.

Er skallfasetter trygge?

Generelt sett er skallfasetter trygge når de legges riktig av en kvalifisert tannlege. Forutsetningen for en vellykket behandling er en grundig evaluering av tannhelsen din, hvor tannlegen vurderer om du er en god kandidat for tannfasetter. Hvis tannemaljen din er svært tynn eller du har en tendens til å gnisse tenner, kan tannlegen foreslå alternative behandlinger.

Det er også viktig å merke at siden litt av tannemaljen fjernes for å få plass til fasettene, kan tennene dine bli litt mer følsomme for varme og kulde etter inngrepet. Denne følsomheten er vanligvis midlertidig og bedres over tid.

Tannfasetter kan også føre til tannkjøttirritasjon hvis de ikke er riktig plassert, noe som understreker viktigheten av å velge en dyktig og erfaren tannlege. Det er avgjørende å gå til en kvalifisert tannlege for denne typen behandling for å minimere risikoen for komplikasjoner.

Vi hjelper deg med å realisere ditt perfekte smil

Skallfasetter er en godløsning for de som ønsker å forbedre smilet sitt. Dette er en varig, estetisk tiltalende og effektiv måte å korrigere tannproblemer på, enten det gjelder misfarging, skjevheter, eller slitasje. 

Hos Tannkunsten i Ski er våre erfarne tannleger klare til å hjelpe deg gjennom prosessen og sørge for at du får det vakre smilet du drømmer om. Hvis du er interessert i å utforske om skallfasetter kan være riktig for deg, bestill en time her. Vi vil gjerne svare på alle dine spørsmål og gi deg den beste veiledningen for dine tannpleiebehov. Ditt perfekte smil venter på deg – la oss hjelpe deg med å realisere det!