Tannimplantater i Ski – Få tilbake smilets funksjon og utseende!

Tannimplantater i Ski

Har du noen gang følt deg sjenert over smilet ditt på grunn av manglende tenner? Det er du ikke alene om. Mange opplever tapt selvtillit og funksjonelle utfordringer etter tap av tenner. Tannkunsten i Ski tilbyr en virkelig effektiv løsning: tannimplantater. I dette innlegget skal vi se nærmere på alt du trenger å vite om tannimplantater, fra hvordan de fungerer og deres fordeler, til hvor raskt du kan starte og hvor lang tid prosessen tar. 

Hva er tannimplantater?

Først og fremst, hva er tannimplantater? I enkle termer dette er kunstige tannrøtter laget av titan. Disse implantatene setter vi kirurgisk inn i kjevebenet, der de fungerer som en solid base for en ny tann (krone), en bro eller til og med en hel protese. Titan er et materiale som kroppen aksepterer godt, noe som betyr at implantatet vil integreres med kjevebenet over tid i en prosess kjent som osseointegrasjon. Resultatet er et svært stabilt og langvarig fundament for dine erstatningstenner.

Hvordan fungerer tannimplantater?

Prosessen starter med at vi setter inn implantatet i kjevebenet. Etter at implantatet er satt inn, begynner det å smelte sammen med benet – osseointegrering – noe som kan ta fra noen uker til flere måneder. Når implantatet er fullt integrert, festes en liten tilkobling (abutment) til toppen av implantatet. Til slutt festes tannkronen på abutementet. Tannkronen er laget for å matche dine naturlige tenner både i farge og form, slik at resultatet blir så naturlig som mulig.

Hvordan kan tannimplantater forbedre din tannhelse?

Tannimplantater gjør mer enn bare å forbedre smilet ditt estetisk. De har flere tannhelsemessige fordeler. Når du mister en tann, slutter området med benvev rundt den manglende tannen å bli stimulert, noe som fører til bentap over tid. Et tannimplantat etterligner røttene til en naturlig tann og stimulerer benet, noe som forhindrer bentap.

En annen stor fordel er forbedret munnhygiene. Tradisjonelle broer krever ofte at de tilstøtende tennene blir malt ned for å feste broen, noe som kan svekke deres struktur. Tannimplantater eliminerer dette behovet, noe som gjør det enklere å rengjøre mellom tennene og opprettholde god munnhygiene. I tillegg gir de like god stabilitet som naturlige tenner, noe som gjør dem ideelle for å forhindre bittproblemer og gnisninger på de gjenværende tennene.

Hvor fort kan jeg starte med tannimplantater?

Dette avhenger av din generelle tannhelse. Prosessen begynner med en grundig undersøkelse og konsultasjon hos tannlegen. Under denne undersøkelsen vurderer tannlegen din kjevehelse, tannkjøttets tilstand og den overordnede tannhelsen. Hvis du er en egnet kandidat, kan prosessen starte nesten umiddelbart. Hvis det imidlertid er behov for forbehandlinger, som behandling av tannkjøttsykdom eller beinforsterkning, kan dette forsinke prosessen noe. For å komme i gang, kan du bestille time her for en konsultasjon.

Hvor lang tid tar det å få tannimplantater?

Tidsrammen for å få tannimplantater kan variere, avhengig av flere faktorer som helsetilstanden din og behovet for forbehandling. Generelt tar hele prosessen fra tre til seks måneder. De første stegene inkluderer undersøkelse, konsultasjon og eventuell forbehandling. Deretter følger kirurgisk plassering av implantatet, som kan ta alt fra én til flere timer, avhengig av hvor mange implantater som skal settes inn. Etter dette kommer osseointegrasjon, som er den lengste delen av prosessen og kan ta opp til noen måneder. Til slutt plasseres abutmenten og tannkronen, som gir deg ditt nye, fullverdige smil.

Hva koster tannimplantater?

Kostnaden for kan variere, men det er viktig å se på det som en langsiktig investering i tannhelsen din. Tannimplantater kan vare livet ut med riktig pleie, noe som gjør dem til en kostnadseffektiv løsning over tid sammenlignet med tradisjonelle broer og proteser som kan kreve hyppigere utskifting og justeringer. For en detaljert oversikt over prisene på tannimplantater, besøk våre priser her.

tannlege i ski for implatater
Image of pretty young woman sitting in dental chair at medical center while professional doctor fixing her teeth

Er det riktig for meg?

Tannimplantater er en flott løsning for de fleste, men de er ikke nødvendigvis riktig for alle. En extensive vurdering av tannlegen eller en spesialist vil avgjøre om tannimplantater er det beste valget for deg. Faktorer inkluderer din generelle tannhelse, kjevebeinsstruktur og enhver tidligere tannhistorie. Under konsultasjonen hos Tannkunsten i Ski vil tannlegen gå grundig gjennom disse aspektene for å sikre at du får den best mulige behandlingen.

Fordeler ved å velge Tannkunsten i Ski

Ved å velge Tannkunsten i Ski, får du tilgang til et dyktig og erfarent team som sørger for at du føler deg komfortabel og informert gjennom hele prosessen. Med toppmoderne teknologi og en pasientfokusert tilnærming, sikrer vi at behandlingen blir så effektiv og smertefri som mulig. Vi er her for å sørge for at du får tilbake både funksjon og estetikk i ditt smil.

Tannlege Vestby

Å få tilbake et vakkert, funksjonelt smil er bare en konsultasjon unna. Tannimplantater kan gi deg ikke bare et bedre utseende, men også en forbedret livskvalitet. Tannkunsten i Ski er klar til å hjelpe deg. Bestill en time nå og opplev forskjellen tannimplantater kan gjøre for deg. 

Finn oss her!